ALAIN VERDIER – EVIDENCES

Een halve eeuw geleden in de jaren zestig richtte Fransman Alain Verdier de formatie ‘The Shakes’ op waarmee hij psychedelische rockmuziek bracht en basgitaar speelde. Dezer dagen woont hij in Nederland en leidt hij er een boeiend bestaan als fotograaf voor modehuizen en modetijdschriften, maar ook als auteur, componist en muziekproducer. In 2018 trad hij zelf op het voorplan met een debuutalbum “Emotions Singulières” dat hij samen met de Belgische zangeres Khadija Othman opnam onder de groepsnaam ‘Antidote’.

Nu komt deze Alain Verdier met het soloalbum “Evidences” op de proppen met daarop acht nieuwe composities over thema’s als de liefde, de vrouw en ook wel wat maatschappijkritische songteksten in de Franse taal. De eerste single uit dit nieuwe album is het op de wel erg sexy audiovideo te beluisteren nummer “Femme Lady Dame”. De erotische foto’s die u daarbij te zien krijgt zijn enkel geschikt voor +16 jaar oude kijkers.

Alain Verdier zingt en spreekt de zelfgeschreven songteksten meestal ook zelf in, maar bij enkele nummers wordt hij daarin bijgestaan door muzikale vrienden. Zo zingen Danny Lademacher (ex-‘Herman Brood’s Wild Romance’) en Jovic Mafuta mee op de openingstrack “Au Nom Du Pèze” waarop Lademacher ook gitaar speelt. Verder zingt diezelfde Jovic Mafuta samen met Khadija Othman bij het nummer “Trance Dance” en levert Aïssatou Diop extra vocale support bij de nummers “Pourquoi?”, “Comme Des Moutons” en “Petite Fleur”.

Als u uw muziek graag vlotjes en probleemloos krijgt aangeboden, dan is dit album “Evidences” van Alain Verdier wellicht niet het meest geschikte medium. De vrij ingewikkelde Franstalige teksten en ook de minder conventionele muzikale orkestraties zullen u misschien voortijdig doen afhaken bij de beluistering van dit album. Maar in de hedendaagse muziekwereld is er gelukkig maar voor elk wat wils, dus ook hiervoor zullen er altijd wel liefhebbers gevonden worden.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Starman Records

video